Orthomoleculaire Zorg

Een belangrijke aanvulling op je welzijn

Orthomoleculaire therapie

In 2019 heb ik orthomoleculaire therapie gestudeerd bij de Ortho Health Foundation en deze opleiding is enorm waardevol voor mij gebleken. Ik ben al meer dan 40 jaar verpleegkundige en heb door deze studie meer geleerd over het samenspel tussen lichaam en geest dan in alle jaren hiervoor.

De orthomoleculaire leer gaat uit van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Hormoonproblemen brengen het lichaam uit balans en zo kunnen er steeds meer klachten ontstaan. Als voorbeeld noem ik dat door de opvliegers je slechter slaapt, niet meer uitrust en steeds meer klachten kan krijgen: darmen, spieren, gewrichten kunnen allemaal aangedaan raken. Ik help je de balans weer terug te vinden door goede anamnese, haalbare doelstellingen en gerichte aanpak.

Bij voorkeur behandel ik geen minderjarigen onder de 12 jaar. Indien dit toch een keer voorkomt dan gelden er speciale regels. Zie hiervoor de link naar de praktijkvoorwaarden.

Aansluiting Orthomoleculair Therapeut

Als orthomoleculair therapeut ben ik ingeschreven bij de stichting CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) met aansluitnummer CM2992-01-01-20. Op 17-4 -2023 is mijn praktijkvoering gevisiteerd door de beroepsvereninging met positieve uitkomt. Sindsdien zijn mijn consulten vergoedbaar bij de zorgverzekeraar. Zie CATvergoedbaar | Vergoedbare CAT-therapeuten.

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/  Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/ 

Zie ook de link naar het privacyreglement en de praktijkvoorwaarden. Je gegevens zullen nooit aan derden verstrekt worden.

 

Vergoedingen

De kosten voor een consult worden afhankelijk van de verzekering deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De kosten voor supplementen komen voor eigen rekening. Zie voor tarieven de informatiepagina.

Ik ben aangesloten bij CAT-Vergoedbaar.  Hierdoor kom je in veel gevallen in aanmerking voor vergoedingen door je zorgverzekeraar. Bekijk hier het overzicht van CAT (pdf) bij welke verzekering dit aanvullend pakket is opgenomen.

De vergoedingen komen uit de aanvullende verzekering waardoor het eigen risico van de basisverzekering niet van toepassing is.