Trees van Wijlen

Jouw verpleegkundige in de wijk Leidsche Rijn

Wie ben ik

Opleiding en werkervaring

Van 2006 tot 2019 heb ik als specialiste gewerkt voor de organisatie Care for Women.  In 2019 heb ik mij gefocust op de opleiding orthomoleculaire therapie en nu ga ik als zelfstandig werkend hormoonverpleegkundige verder met de praktijk Vrouwenzorg Leidsche Rijn.

Naast de praktijk ben ik seniorverpleegkundige in het UMC Utrecht op de afdeling vaatchirurgie en heelkunde.

Kinderverpleegkundige, intensive care neonatologieverpleegkundige, docent verpleegkunde, opleiding coaching en training zijn diploma’s die ik in de loop van de jaren heb gehaald. Het mooie hiervan is dat ik ze in mijn huidige werk allemaal kan gebruiken. Regelmatig worden er tijdens de gesprekken uitstapjes gemaakt naar de andere gezinsleden bv zo kan het tijdens een gesprek bij een mevrouw in de overgang ook gaan over de dochter die in de pubertijd zit en anti -conceptieadvies nodig heeft. Of bij een jonge vrouw met PMS-klachten ineens over hoe ze het beste om kan gaan met het verwerken van een premature geboorte of bij een huilbaby. Ook coaching op gebied van burn-out of rouwverwerking komt vaak ter sprake. Als de hormonen uit balans zijn komen onverwachte en of onverwerkte emoties regelmatig aan de oppervlakte.

Het mooie van dit werk is dat ik zo vaak prachtige resultaten zie. Ik help je door zelfinzicht te krijgen en door vele praktische tips je weer in balans te brengen. Ik gebruik hierbij niet alleen “evidence based” adviezen maar ook vele “best practice” tips die ik in mijn lange loopbaan heb geleerd.

 

Orthomoleculaire therapie

De basis van mijn consult is gebaseerd op verpleegkundige vaardigheden die ik in de afgelopen 14 jaar heb opgedaan als hormoonverpleegkundige en vanuit de orthomoleculaire therapie.

In 2019 heb ik deze opleiding gevolgd bij de Ortho Health Foundation en deze is enorm waardevol voor mij gebleken. Ik ben al bijna 40 jaar verpleegkundige en heb door deze studie meer geleerd over het samenspel tussen lichaam en geest dan in alle jaren hiervoor.

De orthomoleculaire leer gaat uit van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Hormoonproblemen brengen het lichaam uit balans en zo kunnen er steeds meer klachten ontstaan. Als voorbeeld noem ik dat door de opvliegers je slechter slaapt, niet meer uitrust en steeds meer klachten kan krijgen: darmen, spieren, gewrichten kunnen allemaal aangedaan raken. Ik help je de balans weer terug te vinden door goede anamnese, haalbare doelstellingen en gerichte aanpak.

20170813_170553